Dagelijks staan we in voor volgende taken:
. het spelen van pedagogisch verantwoorde spelletjes met de kinderen of het begeleiden van het spel (liedjes zingen, schilderen, puzzelen, klimmen en klauteren, balspelletjes, verhaaltjes vertellen,…)
. het verzorgen van de kinderen, het verschonen van de luiers, het stimuleren van de zindelijkheid (met de nadruk op zelfredzaamheid en hygiëne)
. het begeleiden van het eetmoment (met de nadruk op goede eet- & tafelmanieren)
. het begeleiden van de slaapmomenten ( met de nadruk op geborgenheid en rustige sfeer)
. het aanmoedigen, stimuleren, troosten, vertroetelen en begeleiden van de kinderen in al hun bezigheden.

Omdat we zoveel mogelijk met de kinderen bezig willen zijn, doen we voor het onderhoud (afwas, poetsen van de lokalen) beroep op een poetshulp en opteren we voor catering van dagelijks verse maaltijden.

Na grondige evaluatie kozen we voor Milo catering. Deze biedt iedere dag opnieuw een kindvriendelijk, gevarieerd en evenwichtig menu aan. Het zal steeds variëren in groenten, aardappelen, pasta, rijst, kip, vlees, vis of ei, zodat uw kindje alle smaken leert kennen. Door hun ervaring, flexibiliteit en kwaliteitszorg zijn zij uitgegroeid tot één van de belangrijkste leveranciers van maaltijden voor kinderdagverblijven.

Teven bieden wij de mogelijkheid aan de ouders om kant -en klare dagverse maaltijden te bestellen bij Milo catering en deze bij Mini-Me af te halen. Bestellen kan via deze link. Handig als je ’s avonds niet veel tijd heb om een gezonde maaltijd te bereiden.

Natuurlijk wordt de fruitpap door ons, vlak voor het vieruurtje vers bereid.